Kalender for 2016

Hello society...
Denne uken her har jeg gjort ferdig en oppgave, og i den oppgaven skulle vi lage en kalender for 2016. 

Nedenfor kan du se gjennom min kalender. På denne kalenderen er temaet TV-serier. Alle disse er TV-serier jeg har sett, som jeg syns er veldig bra. Jeg har med en et kjent symbol og quote fra seriene de ulike månedene. Jeg ville at kalenderen skulle være i svart hvitt. Bare symbolet/ logoen til serien skulle ha en farge.

Uke tallene i kalenderen har hvit bakgrunn, og en spesifikk font fordi jeg ville at de skulle ligne litt på det som er på bildet under.


Trepunkts-lyssetting

Hello society...

I dag hr vi vært i studio, og der lærte vi om trepunkts-lyssetting. Man har tre forskjellige lyskilder. Hovedlys, baklys og fyllys. Hovedlyset skal lyse opp personen. Baklyset skal gjøre sånn at personen kommer ut fra bakgrunn og fyllys skal fjerne den harde skyggen på objektet. Men skyggen skal ikke fjernes 100%. Den skal skape kontur i objektet og ikke gjøre bildet flatt. Hovedlys og fyllys skal stå 45 grader i forhold til kameraet og baklyset skal høyt og bak over objektet.

#MyStyle

Hello society...

Da er tiden inne for å blogge litt igjen. Yeah!

På #MyStyle bildene fikk vi i oppgave å lage en kollasj av alle fire bildene vi hadde tatt i dem andre oppgavene. Den første kollasjen skulle ha en kvadratisk form og den andre kollasjen  kunne vi velge komposisjonen selv.



Ovenfor er da den første kollasjen. På denne kollasjen har jeg plassert svart/hvitt bildene motsatt side fra hverandre. Samme med bildene med farger. Bildene er selvfølgelig blitt beskjært for sånn at de kunne få plass i et kvadrat.

Det beste bildet til slutt da. Ovenfor er da min besvarelse på oppgave to. På denne kollasjen har jeg gjort om bildene mine til trekanter. I sentrum har jeg et farget bilde, og på hver side har jeg et svart/hvitt bilde. Under bildet i midten har jeg også plassert er farget bilde. Bakgrunnen på dette bildet går fra grå til hvit og alle trekantene kaster fra seg skygge. 

Skyggen er der får å få bildene til å ikke bli så flate, men komme litt fram. På bildet er det negativ flate og jeg har ikke valgt å sette noen av bildene i det gylne snitt for å få bildene til å ligge sentralt.

LYSt på egg

Hello society...

Vi fikk i oppgave av å fotografere egg. Vi skulle bruke skygge for å få fram egget. På bildet under har jeg satt sammen alle de fire bildene av egga.
På egg nummer 1 har vi skygge bak egget, lyskilden er satt litt over kamera. Dette gjør sånn at egget står fram fra bakgrunn.

På egg nummer 2 har vi satt lyskilden på skrått og dette har gjort sånn at egget får skygge på siden av seg og kaster det på bordet.

På egg nummer 3 er lyskilden satt på venstre siden av egget. Dette gjør sånn at egget blir hvitt der lyse treffer og blir mer og mer grått mot høyre. Forskjellen på egg nummer 2 og 3 er at mer av egget på nummer 2 er lyst opp enn 3.

På egg nummer 4 er lyskilden satt bak egget og litt opp. Dette gjør sånn at egget kaster skygge foran seg. Bakgrunnen på dette bildet ble sort/grått fordi lyset hadde ikke mulighet til å bli plassert riktig 100%. Jeg brukte ikke produkt bordet.

MoodBoard til kalender

Hello society...

Bildet ovenfor er mitt moodboard til min kalender. På min 2016 års kalender skal det være en kjent logo/merke og en kjent quote fra serien. På moodboardet kan man se hvilke serie jeg skal bruke. Kan du?

Bak merke, kan man se en farge. Dette er da fargen/ fargen jeg skal bruke på den. Jeg skal bruke 1 serie for vær måned. Resten av kalenderen min skal være i svart/hvitt.

Kilder:

http://www.playbuzz.com/williambaggins10/who-is-your-game-of-thrones-husband
http://www.impulsegamer.com/comicarrowtvseriespilot.html
http://www.thlog.com/supernatural-anti-possession-window-decal/
http://minimalmovieposters.tumblr.com/page/4
http://seducing-sherlock-in-the-tardis.tumblr.com/post/72574957000
https://society6.com/product/the-blacklist-raymond-red-reddington_print#1=45
https://www.teepublic.com/gifts/mr-robot
http://weheartit.com/entry/75014489
http://www.hushcomics.com/tv-2/breaking-bad-felina-recap-and-review/
http://comicbook.com/blog/2014/05/10/the-flash-new-promotional-images-released-as-shows-social-media-accounts-open-up/
https://www.etsy.com/listing/101271114/avengers-shield-logo


#MyPlace

Hello society...

Dette her var en vanskelig og lett oppgave. Pga været. Jeg viste akkurat hva jeg vil ta bildet av men, himmelen lot ikke sola komme fram. Her er resultatet. 
På dette bildet har jeg plassert meg selv i det gylne snitt. Jeg har også brukt levels for å gjøre bilde gult, for å skape en solnedgang effekt. I bildet kan man se linjer. Ved horisonten og gresset. Det er også negativ på bildet.

Hvorfor er dette Myplace?

Jeg elsker cruise. Hvertfall aleine på varme sommerkvelder. Å bare cruise på ren asfalt og høre på digg musikk...det er livet <3

Myplace stikkord

Dette her er da et ide-kart av stikkord som jeg kommer til å tenke på til #MyPlace bildet mitt.

Selfie_MK

Hello society,,,

Jau... imma back, og ukas tema var selfie. Dette var egentlig et vanskelig tema. Vi skulle ta en selfie som skulle være unikt. Når jeg hørte at det var selfie tenkte jeg: "Det her kommer til å bli lett!". Men det var ikke lett i det hele tatt.
Bilde ovenfor er da mitt selfie bilde. Her har jeg da satt øynene i det gylne snitt, og satt på svart/hvitt filter. Jeg har lyst opp øynene også, fordi jeg føler det på en måte trekker deg inn i bilde Hva er det han gjemmer?  Litt magisk på en måte. Jeg har cropet bilde også. Dette gjorde jeg for å få focuset på øynene/ansiktet og ikke så mye på halsen. Halsen ble veldig hvit pga det var der lyskilden kom fra.

Så hvorfor valgte jeg akkurat det? Jeg valgte det fordi jeg kan vell si jeg er veldig mystisk. "A puzzle to crack". Det finnes deler som av meg som bare jeg vet om. Også er det jo slikt at i noen filmer så sier en person i filmen at man kan se sjela til en person gjennom øynene. Vell det er bare å prøve.

Typo_MK

Hello society...

Nå er tema Typografi. Typografi er læren om bokstaver og andre grafiske elementer. 


På dette bildet kan du se ordet "Fuck". Jeg har valg å dempe lyset på bildet for å beholde teksturen. Jeg har ikke valg å sette noen av bokstavene i det gylne snitt fordi jeg føler det ødelegger litt med perspektivet. Bokstavene har ulike størrelse og blir større fra venstre til høyre. Jeg valgte å gjøre bilde svart, hvitt for da stakk teksten mer ut. Jeg likte hvordan bokstavene mangler maling, Litt sånn tøft


Color_MK

Hello society...


Tema er farge. Dette er bildet mitt :)

På bildet kan man se en sånn buss "hammer". Denne bruker man til å knuse vinduer i bussen under nødssituasjoner. På bilde så er hammeren noe man ser med engang. Den er rød og tiltrekker seg øye. Den er lyst litt opp sånn naturlig rundt seg og har veldig stor kontrast. Dette bildet kjenner jeg kan gi en historie eller 2. Å slå seg løs. Escape the world. Rød er også komplementærfargen til grønn, Det er også luft i bildet

Farge

Hello society...


Her er en kvist, med blader som går fra lyst til mørkt. Oppgaven var å gå ut å finne noe med farger og kontraster.

Halloween Invitasjonskort

Hello Society

I noen programfag timer nå har vi på media jobbet med å lage Halloween kort på adobe programmet Illustrator. Dette er jeg da ferdig med og kort mitt er det på bildet under.


Jeg er fornøyd med kortet. Jeg jobbet med kortet noen timer på en søndag og litt på skolen. Dette er første gang jeg har brukt illustrator sånn ordentlig. Ideene på kortet er tatt fra Pintesrest og Google Pictures.

Diptych

Hello Society...

Denne uka her har vi på media hatt i oppgave av å lage et Diptych bilde. Da tar man to eller flere bilder og legger de sammen til et helt, bildene skal ha på en måte ha en felles overgang/ noe til felles.





Dette bilde som jeg har lagt ut ovenfor er mitt Diptych bilde. Her kan du se to bilder satt sammen til en. Ovenfor den svarte streken kan du se mamma sitt hode, nedenfor kan du se pappa sitt. På dette bilde har jeg lagt på Black/white filter, økt exposure og contrasten veldig mye.




Over kan du se samme bilde bare forbedret. Jeg har cropet bilde litt og gjort den svarte streken litt tynnere.




Photoshop Skole Test

Hello society... 

Dette her er et bilde vi lagde under en prøve i Photoshop

Kun en gris overlevde ulveangrepet

Kun en gris overlevde ulveangrep
                                                                                            16 september 2015 11:25

Tre griser ble angrepet av en ulv 
hjemme i sine hus, denne helgen.

Grisen som overlevde


 Grisene hadde akkurat flyttet hjemmefra 
da den katastrofale hendelsen inntraff.

- Jeg hadde akkurat dratt fra mine brødre
 da ulven banket på døren, sa grisen.

- Hvorfor ble ikke du tatt?

- Huset mitt var nemlig lagd av murstein. 
Ulven truet meg med å blåse ned huset mitt.
 Han feilet og prøvde deretter å friste meg med 
godter og annen mat, men jeg skjønte han
 prøvde å lure meg, forteller grisen. 
Jeg tok ulven til slutt, med å fanga han
 oppi en stor kjele sa grisen mens han smilte. 





 Ny verden, nytt hus

Deres mor sendte grisene ut i verden for å finne lykken, 
men alle var ikke like heldige. Grisene dro alle sin egen vei. 
Alle startet med å bygget et hus.
Den første grisen bygde sitt hus av høy
men ulven blåste det ned og spiste grisen.
 Den andre grisen lagde huset sitt av løv. 
Ulven blåste også ned huset og spiste opp ulven.
Husene var altfor ustabile, og for svake for ulven.
 De to første grisene fikk en tragisk slutt i sine liv. 




Kilder: En fortelling  (http://www.vedal.net/eventyr/?p=112) av sissel