WOOLEY


Portrett

Hello society...

Jau, vi har hatt i oppgave av å ta to portrett bilder av en partner og jeg var så heldig med å komme med Kim-Andre. På portrett bilde nummer 1 skulle vi ta utgangspunkt i ansikt og på bilde nummer 2 skulle vi beskrive personen.
Portrett 1


Portrett 2

På portrett bilde nummer en har jeg tatt min inspirasjon fra Richard Avedon, han var kjent for sine portrett bilder i High-key i svart/hvitt. Dette kan du se på bildet. Jeg har også gjort litt eget. Jeg har latt farge i øynene være der. Dette gjorde jeg for å gjøre bilde litt kult. Kim-Andre er en glad gutt. På bilde en kan man også se at Kim ser rett inn i kamera. Dette har jeg gjort bevist. Øynene har veldig mye å si i at portrett bilde. 

På portrett bilde nummer to har jeg blitt inspirert av Annie Leibovitz. Hun var en fotograf som brukte rekvisitter og lagde ulike steder i studio sånn at hun kunne kontrollere lyset. Portrett 2 er tatt inne på fotostudio og her har jeg rigget opp en pult. På bilde kan du se Kim som gjør matte. PC-en tok jeg med fordi Kim er veldig interesert i PC og matte bøker tok jeg fordi Kim liker matte og fordi han er smart. Jeg har latt kim sitte å stirre ned i bøkene fordi for i gi oss følelsen at han er fokusert. 

Pulten er heller ikke veldig rotete. Kim liker også å ha det rent rundt seg. Han liker å ha kontroll. Dette har jeg fått fram med å bruke blyant holder og ikke la blyanter og mange andre boker være på pulten. Rundt seg har Kim et headset. Dette har han fordi han hører alltid på musikk, hjemme, på bussen og andre steder når han kan. Jeg ble inspirert av Annies bilde av Georg Clooney og Julia Roberts. Dette bilde ble tatt i et studio. 


GIF

Hello society...
I denne oppgaven har vi 1MEDAB laget GIF. Nedenfor er mine gifs og det begge bildene har til felles er at en skje er I bevegelse! WÆOW!
"Kakao på tur"
"Frokost ved sjøen"
I mine gifs har jeg bare bevegelse på skjeen. Dette gjorde jeg med å knyte en fisketråd rundt skjeen og spinne den rundt I glasset. På det bilde ovenfor fikk jeg hjelp av min bror Lennart. Han snurret skjeen mens jeg sto foran kamera. På svart/hvitt gifen så snurret jeg skjeen først, så når jeg var ferdig med det så satt jeg meg ned ved siden på en stol.

På begge gifene så filmet jeg. Dette gjorde jeg fordi jeg visste at da vil objektet som er i bevegelse for en fin flyt. Men du tenker kanskje hvordan kan jeg ha stått ute eller hvordan kunne jeg ha spist frokost foran en sjø? Det kunne hvertfall jeg ha tenkt...

Jeg har brukt green screen! Jeg filmet foran en green screen og brukte KeyLight en plugin på After Effects som fjerner det grønne og gjør bakgrunnen gjennomsiktig. Da kan jeg plassere hva som helst bak meg selv. På det øverste bildet et det bilde av en vei. På svart/hvitt bildet er det bilde av et hav.

Det jeg syns er bra med disse bildene er at de ikke hakker og at kakaoen/ sjoko-melken er i bevegelse, skyggen på skjeen på frokost bildet er også ganske kult. Jeg er veldig pirkete på ting så det jeg ikke syns er bra er at skyggen på skjeen på svart/hvitt bildet blir borte noen millisekunder og at JEG kan se fiksetråden på det øverste bildet.

Jeg lærte hvordan man kan gjøre gifene fri fra hakk og hvordan man keyer på AE. Jeg lærte også hvordan man masker på AE og at fisketråd kan brukes til mer en bare fiske.