SkoleStartFestivalen 2016

Hello society...

Dette her er en video av de som satt i regi, VB og bildemix. Regi sitter til høyre, bildemixer i midten og VB til venstre.


WPAP av Kong Harald V

Hello society...
 
Nå er det ikke lenge igjen til skulle slutt. I PFO i det siste har vi jobbet med WPAP, der jeg har vært lærer! WPAP er da kunst der man former et bilde til et lettere "mesh" laget av rette figurer. Oppgaven var å lage WPAP av en kjent norsk person. Da var jeg så heldig å få Kong Harald V. Jeg er Ganske fornøyd med resultatet men syntes fargene kunne vært annerledes, men vi kunne bare bruke dem pga vi skulle gå ut fra en fargepalett.
 
 

Polygnom Art

Hello society...
Dette er et bilde jeg har laget i illustrator. Dette er et bilde av Marte, laget i bare trekanter. Sånne bilder kaller man polygnom. Alle trekantene er lagd for hånd, så er de fylt inn med en farge som var på bilde av Marte. Under Marte kan du se en sement stand. Dette er tegnet etter et bilde som ble funnet på Google. På hodet har Marte en lue. Luen og håret ble tegnet fra et produkt bilde av luen som jeg fant på Amazon.com.
Skyggen, gradient, bakgrunnen og teksten ble lagd i Photoshop. Hele bilde er vector basert, så jeg kan gjøre det så stort eller smått jeg vil ha det, uten at det blir pixlete.


Pop art

Hello society...
wow enda et innlegg... ye i know amazing. Vi har lags pop art bilder som var kjempe gøy. Jeg hadde gjort det fra før så jeg kunne det ganske godt. Under kan du se bildene jeg lagde.




 



Alfabetet

Hello society...
Denne uka her så har jeg og Arin lagd alfabetet med å bruke fingrene. Vi byttet litt på med å ta bilder og fant fort ut at det var Arin som greide å lage bosktavene tydligere. Den mest krevene bokstaven å lage var Æ. Vi tok bilder av skygger på gresset. Vi valgte å ta det på gresset for å få litt tekstur.



WOOLEY


Portrett

Hello society...

Jau, vi har hatt i oppgave av å ta to portrett bilder av en partner og jeg var så heldig med å komme med Kim-Andre. På portrett bilde nummer 1 skulle vi ta utgangspunkt i ansikt og på bilde nummer 2 skulle vi beskrive personen.
Portrett 1


Portrett 2

På portrett bilde nummer en har jeg tatt min inspirasjon fra Richard Avedon, han var kjent for sine portrett bilder i High-key i svart/hvitt. Dette kan du se på bildet. Jeg har også gjort litt eget. Jeg har latt farge i øynene være der. Dette gjorde jeg for å gjøre bilde litt kult. Kim-Andre er en glad gutt. På bilde en kan man også se at Kim ser rett inn i kamera. Dette har jeg gjort bevist. Øynene har veldig mye å si i at portrett bilde. 

På portrett bilde nummer to har jeg blitt inspirert av Annie Leibovitz. Hun var en fotograf som brukte rekvisitter og lagde ulike steder i studio sånn at hun kunne kontrollere lyset. Portrett 2 er tatt inne på fotostudio og her har jeg rigget opp en pult. På bilde kan du se Kim som gjør matte. PC-en tok jeg med fordi Kim er veldig interesert i PC og matte bøker tok jeg fordi Kim liker matte og fordi han er smart. Jeg har latt kim sitte å stirre ned i bøkene fordi for i gi oss følelsen at han er fokusert. 

Pulten er heller ikke veldig rotete. Kim liker også å ha det rent rundt seg. Han liker å ha kontroll. Dette har jeg fått fram med å bruke blyant holder og ikke la blyanter og mange andre boker være på pulten. Rundt seg har Kim et headset. Dette har han fordi han hører alltid på musikk, hjemme, på bussen og andre steder når han kan. Jeg ble inspirert av Annies bilde av Georg Clooney og Julia Roberts. Dette bilde ble tatt i et studio. 


GIF

Hello society...
I denne oppgaven har vi 1MEDAB laget GIF. Nedenfor er mine gifs og det begge bildene har til felles er at en skje er I bevegelse! WÆOW!
"Kakao på tur"
"Frokost ved sjøen"
I mine gifs har jeg bare bevegelse på skjeen. Dette gjorde jeg med å knyte en fisketråd rundt skjeen og spinne den rundt I glasset. På det bilde ovenfor fikk jeg hjelp av min bror Lennart. Han snurret skjeen mens jeg sto foran kamera. På svart/hvitt gifen så snurret jeg skjeen først, så når jeg var ferdig med det så satt jeg meg ned ved siden på en stol.

På begge gifene så filmet jeg. Dette gjorde jeg fordi jeg visste at da vil objektet som er i bevegelse for en fin flyt. Men du tenker kanskje hvordan kan jeg ha stått ute eller hvordan kunne jeg ha spist frokost foran en sjø? Det kunne hvertfall jeg ha tenkt...

Jeg har brukt green screen! Jeg filmet foran en green screen og brukte KeyLight en plugin på After Effects som fjerner det grønne og gjør bakgrunnen gjennomsiktig. Da kan jeg plassere hva som helst bak meg selv. På det øverste bildet et det bilde av en vei. På svart/hvitt bildet er det bilde av et hav.

Det jeg syns er bra med disse bildene er at de ikke hakker og at kakaoen/ sjoko-melken er i bevegelse, skyggen på skjeen på frokost bildet er også ganske kult. Jeg er veldig pirkete på ting så det jeg ikke syns er bra er at skyggen på skjeen på svart/hvitt bildet blir borte noen millisekunder og at JEG kan se fiksetråden på det øverste bildet.

Jeg lærte hvordan man kan gjøre gifene fri fra hakk og hvordan man keyer på AE. Jeg lærte også hvordan man masker på AE og at fisketråd kan brukes til mer en bare fiske.



Infografikk

Hello society...

I dag har jeg blitt ferdig med infografikk oppgaven vi hat jobbet med i noen uker. Alle skulle lage infografikk om fordøyelsessystemet. Vi kunne velge om å skrive på Norsk eller Engelsk, jeg valgte da engelsk.

Når vi fikk denne oppgaven viste jeg fort hva slags farger jeg skulle bruke. Jeg vil bruke farger man bruker i "flat design". Jeg elsker flat design. Vanskelig å forklare hva det er, men søk det opp på Google så finner du masse. Jeg elsket denne oppgaven, har aldri jobbet med infografikk før, men det skal jeg gjøre mye mer av.

Jeg jobbet ikke så mye på skolen med det her, er ikke så lett å fokusere fordi det er så støy, men jeg satt mye når det var juleferie, det var ikke bortkasta tid hvis du tror det! Det var veldig vanskelig å finne ut hvordan selve designet skulle være, jeg ville først lage en GIF, men jeg ble ikke fornøyd, så jeg ente opp med den du/dere kan se ovenfor.

Jeg startet med å oversette ulike tekster og gjøre om norske tekster til engelsk. Når jeg hadde funnet nok fakta så lagde jeg illustrasjonene av de ulike kroppsdelene. Her sørget jeg å ikke bruke alle mulige farger, men bruke de samme på noen.

Når kroppsdelene var ferdig så satt jeg alt sammen, men jeg ville dele det opp, så jeg lagde en person med alle de ulike delene av fordøyelsessystemet satt sammen, som en illustrasjon på t-skjorta hans.

Jeg valgte å bruke blå og hvit som bakgrunn fordi blå er en troverdig farge og hvit passet veldig bra til den blå fargen. Jeg avsluttet infografikken med samme fargen jeg startet den med, og har brukt mange gjentagelser av de andre fargene også. EKS: brus koppen har samme rød farge som leppene på munnen. Tykktarmen har samme farge som leveren. Jeg har også sørget for at tallet for munnen, svelget og magesekken, er på venstre og at tolvfingertarmen bryter liksom rekka, for å få variasjon. Så fortsetter den de andre tallene igjen på venstre.

Denne infografikken er lagd for fire A4 ark, så ja jeg vet... den er ganske liten.

Wonderful- Bok Forlag

Hello society...
 
Første innlegg yo! Det er 2k16! yeah! Håper alle koset deg masse og at dere spiste masse mat.
 
Jeg har akkurat blitt ferdig med å lage logo til eget bok forlag. Jeg kalte mitt "Wonderful"


Jeg valgte at mitt forlag skulle hete wonderful fordi det er et ord som beskriver hvordan mitt forlag er. Det er bra, fint, bare positivt. I o'en har jeg laget en bok. Når man leser dette vil man se det har noe med bøker å gjøre. O'en er ikke i svart, jeg ville at den skulle stå litt ut av teksten.

Når du fjerner teksten vil også bare kunne bruke o'en som logo. Jeg ville at den også skulle brukes som en "stamp".